Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη την πόλη των Σερρών

 

Αθήνα, 20 Μαΐου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη την πόλη των Σερρών

 

Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023

 

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρης Αυλωνίτης προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών επί του υφιστάμενου δικτύου διανομής φυσικού αερίου και να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς για το μεγάλο έργο επέκτασης του δικτύου σε όλη την πόλη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη. 

«Οι Σέρρες αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική πόλη για τη ΔΕΔΑ, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη πόλη στην οποία αναπτύξαμε δίκτυο και έχουμε τους περισσότερους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, αλλά και γιατί έχουμε άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

 

«Παράλληλα», πρόσθεσε ο κ. Τσάκας, «θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου το έργο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ακόμη περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες των Σερρών να επωφεληθούν από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου».

 

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την πόλη των Σερρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023.  Το έργο προβλέπει την κατασκευή 70 χιλιομέτρων δικτύου και τουλάχιστον 2.200 συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στις Σέρρες και το Κιλκίς ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, επισυνάπτονται πίνακες με τις οδούς από τις οποίες διέρχεται το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και τις οδούς από τις οποίες θα ξεκινήσουν  οι εργασίες επέκτασης σε όλη την πόλη.

Στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr) υπάρχουν, επίσης, αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. εκδήλωση ενδιαφέροντος, αίτηση σύνδεσης, δικαιολογητικά) τα οποία απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης.

 

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις Σέρρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Δημήτρης Αυλωνίτης συναντήθηκαν, επίσης, με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων προκειμένου να ακούσουν τις προτάσεις τους για το ζήτημα της επέκτασης των υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν γεύμα εργασίας με τον  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του νομού Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ) και της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης του νομού Σερρών,  Σωτήρη Κοτσαμπά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Συντηρητών Αερίων και Υγρών Καυσίμων του νομού Σερρών, Γιώργο Κοτσάνπαπα, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών του νομού Σερρών, Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο και Χρύσανθο Φωτιάδη αντιστοίχως.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
για να δειτε την πορεία της αίτησής σας