Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 11711

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα για την επιδότηση συστημάτων φυσικού αερίου σε κατοικίες στις 15 & 16 Μαρτίου

                                                                                                                                                                                                    Αθήνα, 13 Μαρτίου 2023

                                                                    

                                                                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                             «Ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα για την επιδότηση συστημάτων φυσικού αερίου σε κατοικίες»

 

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον δήμο Φλώρινας» συνδιοργανώνουν στη Φλώρινα την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, η ΔΕΔΑ (θυγατρική εταιρεία της ΔΕΠΑ Υποδομών), ο δήμος Φλώρινας και ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Έργων Ν. Φλώρινας, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Η δράση απευθύνεται στα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου το οποίο κατασκευάζει η ΔΕΔΑ στην πόλη και αφορά στην επιχορήγηση, έως και 100%, του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου. Στόχος είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή άλλα στερεά καύσιμα, με συστήματα φυσικού αερίου, που αποτελεί μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι πολίτες και οι επαγγελματίες του χώρου θα ενημερωθούν αναλυτικά για τη δράση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι οικιακοί καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν, με τη βοήθεια στελεχών της ΔΕΔΑ,  άμεσα κι επί τόπου, την αίτηση επιχορήγησης και την αίτηση σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον δήμο Φλώρινας» έχει συνολικό προϋπολογισμό 19,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020. Δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ φορέας υποδοχής των αιτήσεων, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της επιχορήγησης είναι η ΔΕΔΑ.

Κάθε εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου επιχορηγείται σύμφωνα με τα ακόλουθα ανώτατα όρια ανά κατηγορία εγκατεστημένης ισχύος λέβητα:

Επιπλέον, όλοι οι οικιακοί καταναλωτές συνεχίζουν να επωφελούνται από την έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο διανομής που κατασκευάζει η ΔΕΔΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, το έργο στη Φλώρινα προβλέπει την κατασκευή συνολικά 102,5 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος το 2024.

Το δίκτυο δεν θα περιορίζεται μόνο στον οικιστικό ιστό της Φλώρινας, αλλά θα επεκτείνεται στη βιομηχανική περιοχή και σε χωριά του δήμου Φλώρινας, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών σε μια περιοχή στην οποία επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Φλώρινας μπορούν άμεσα να υποβάλλουν αίτηση επιχορήγησης στην επίσημη σελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/), καταθέτοντας ταυτόχρονα αίτημα σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή. 

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης επιχορήγησης λήγει στις 31/7/2023. Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή μπορεί να συντμηθεί, στην περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι καλυφθούν νωρίτερα.

Σε ό, τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της επιχορήγησης μπορούν να υποβληθούν στη ΔΕΔΑ το αργότερο έως την 30/9/ 2023.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, αποστέλλεται συνοδευτικό κείμενο με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση. Επίσης, για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοικοι της Φλώρινας μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 216 2000 408, 216 2000 433, 216 2000 466, 210 0215 915 (08:00-17:00).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Φλώρινα είναι το εξής:

  • Τετάρτη 15/3/2023 Φλώρινα 19:00 – 21:00 μ.μ.                             

Η ΔΕΔΑ και ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Έργων Ν. Φλώρινας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για τη δράση Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου» στην πόλη της Φλώρινας (Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Φλώρινας, Μεγαρόβου 15, 2ος όροφος) για την ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου.

  • Πέμπτη 16/3/2023 Φλώρινα 10:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.                    

Εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ θα βρίσκονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας (Δημάρχου Αν. Σούλας, κοντά στο νέο δημοτικό πάρκο Φλώρινας) προκειμένου να παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες στους πολίτες για τη δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου» στην πόλη της Φλώρινας και να βοηθήσουν τους ενδιαφερομένους στη διαδικασία υποβολής αίτησης επιχορήγησης και αίτησης σύνδεσης με το δίκτυο.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
για να δειτε την πορεία της αίτησής σας