Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 11711

Δράμα: Ξεκινά στις 16/1 το έργο φυσικού αερίου στην περιοχή της οδού Βενιζέλου

                                                                                                                                                                                               Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2023

 

 

                                                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                Δράμα: Ξεκινά στις 16/1 το έργο φυσικού αερίου στην περιοχή της οδού Βενιζέλου

 

Η βέλτιστη διαχείριση του σημαντικού έργου κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή της οδού Βενιζέλου στη Δράμα και η έγκαιρη ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΕΔΑ και του Επιμελητηρίου Δράμας, τη Δευτέρα 9/1/2023.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ, μεταξύ των οποίων ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δημήτρης Αυλωνίτης και ο Διευθυντής του έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και η αν. προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας Βασιλική Π. Πουλιούδη. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή της οδού Βενιζέλου και κυρίως η πιθανότητα αποκάλυψης ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κατά τις εργασίες κατασκευής του δικτύου.

Ταυτόχρονα, όλα τα μέρη συμφώνησαν στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, της όχλησης στην εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών καταστημάτων τόσο στον κεντρικό άξονα όσο και σε συγκεκριμένες  καθέτους οδούς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δικτύου από τον ανάδοχο εργολάβο, η έναρξη των εργασιών στην περιοχή της οδού Βενιζέλου ορίστηκε για την 16η Ιανουαρίου 2023 με στόχο ολοκλήρωσης την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Σε περίπτωση αποκάλυψης ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των εκσκαφών, συμφωνήθηκαν τα εξής:

  1. Οι αρχαιολογικές εργασίες να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό.
  2. Να υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά της ΔΕΔΑ για προσαρμογή της όδευσης σε σημεία όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα ενδέχεται να επηρεάσουν την εξέλιξη των εκσκαφών, σύμφωνα με την συνήθη πρακτική σε έργα φυσικού αερίου. 
  3. Να υπάρξει η προβλεπόμενη συνεργασία με την Τροχαία  σε θέματα κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων της περιοχής.
  4. Να υπάρξει συντονισμένη ενημέρωση των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών της περιοχής προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, με ταυτόχρονη κατασκευή τόσο του κεντρικού αγωγού όσο και των παροχετευτικών αγωγών που θα τροφοδοτήσουν τους καταναλωτές οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση σύνδεσης.

Οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.deda.gr/map/ ή δια ζώσης στο γραφείο της ΔΕΔΑ στη Δράμα (Εφέδρων Αξιωματικών 5, Τηλ. επικοινωνίας 2521 306 788, Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 09:30-14:30 Δευτέρα ως Σάββατο).

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, ακολουθεί χάρτης με τις οδούς (αποτυπώνονται με κίτρινο χρώμα) στις οποίες θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου στην περιοχή της οδού Βενιζέλου στη Δράμα.

 

 

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
για να δειτε την πορεία της αίτησής σας